Председателят на ДПС Делян Пеевски разкри за още тайни срещи за свалянето на Рая Назарян като председател на 50-ото Народно събрание. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Пеевски заяви, че въпросните срещи са били тези дни в офиса на Христо Иванов. "Имаше прехвърляния с тайни автомобили, возили са ги като зелки - лидери на партии. Инициаторите на всичко това са Кирил Петков, Христо Иванов и баща им Радев - мистър Кеш", заяви в сутрешното си изказване през журналистите Пеевски.

Пеевски не пропусна да нападне президента Румен Радев. Той призова държавния глава да си свърши работата, а не да се опитва да се разбере с някого от домовата книга какви министри ще сложи касиерът му от село Труд - Николай Копринков. Президентът се опитва да изнуди някого, да сложи министри, да махне Калин Стоянов, да върне Иван Демерджиев или Бойко Рашков, да назначи главен секретар на МВР, да вземе електронното управление, изброи Пеевски.

И продължи: "Както знаете Киро, Асен, Ники-Мики (Николай Денков - б.р.) му целунаха обратно пръстена на Кръстника, върнаха се при баща си като малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника, върнаха се там, слушкат си го, козируват му, правят тайни срещи..." Според Пеевски обаче те са се провалили в това да свалят Рая Назарян и са се уплашили от публичността. Според него целта е да се достигне до някои послушко, да се сложат нови служебни министри, да има много кеш в коалицията, да крадат и ще има отново скандал с Агенция "Митници".

Делян Пеевски смята, че коалицията на мистър Кеш се бабува от "Лукойл", за да се източат пари към Русия и да се финансира войната в Украйна. "Това е коалицията "Москва", посочи той.

Пеевски заяви още, че се готви ново ала-бала с президента в Министерство на електронното управление, за да може да се фалшифицира всичко, включително и изборите. Всичко потъва и се пази, недоволен е Делян Пеевски явно и от прокуратурата.

Той посочи още, че затова се готвят нови промени в Закона за съдебната власт, за да може да се спре изборът на главен прокурор. Сегашният главен прокурор (Борислав Сарафов - б.р.) е удобен на мистър Кеш (Румен Радев - б.р.) и на цялата коалиция, с които си пие кафето, добави Пеевски и се закани да извади справки, които да покаже на медиите затова колко потулени разследвания има.