Депутатите от БСП настояват премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да докладва пред законотворците за ситуацията между Русия и ЕС.

Ситуацията е достатъчно тревожна, изтъкна от трибуната Кристиан Вигенин. Червените са склонни, ако трябва изслушването на премиера да стане и на закрито заседание.

Да не действаме на принципа: "Нека да скрием министър-председателя", призова социалистът, който е бивш външен министър.

Тази криза, по думите му, може да има сериозно отражение върху общността и отношенията й с федерацията, както и върху двустранните отношения България-Русия. Затова депутатите трябва да са на ясно какво се случва и какъв ход ще предприеме страната ни в този конфликт.

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев пристигна у  нас

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев пристигна у нас

Той беше повикан за консултации по случая „Скрипал“…

Припомняме, премиерът привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който вече е на българска територия.

27 държави и една организация са експулсирали повече от 150 руски дипломати: САЩ - 60 дипломати; Великобритания - 23 дипломати; Украйна - 13 дипломати; НАТО - 7 дипломати; Канада - 4 дипломати; Германия, Франция и Полша също по 4 дипломати; Молдова, Чехия и Литва - по 3 дипломати; Испания, Холандия, Дания, Италия, Албания и Австралия - по 2 дипломати; Унгария, Швеция, Хърватия, Румъния, Финландия, Естония, Ирландия, Норвегия, Македония, Латвия и Черна гора - по 1 дипломат.