Към широката лява коалиция ще подпишем споразумение с още пет формации - три политически партии и две граждански сдружения. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че в листите си социалистите са заложили на опит и на нови попълнения. Според нея партията ще е успешна на изборите и е мобилизирана за вота.

Нинова посочи, че БСП е готова на разговори с "Продължаваме промяната", но след като те обявят политиките си, защото иначе няма как да се види къде са пресечните им точки.

Соцводачката заяви и че от партията й се подготвят с програмата. Тя обясни, че се подготвя антикризисен пакет за първите 100 дни, както и проектобюджет за 2022 г.

Нинова отново води листата на БСП в столичния 24 МИР

Нинова отново води листата на БСП в столичния 24 МИР

В 23 МИР водач е Христо Проданов, в 24 МИР - Георги Свиленски…

Нинова подчерта, че иска левицата да влезе подготвена в парламента. Тя припомни, че парламентът ще има само месец до края на годината, за да приеме бюджета.

"Едно от нещата е задържане на скока на цените - има няколко конкретни възможности. Има добри практики, намаляване на данъците на енергоносителите при нас, това е ДДС", обясни тя и даде пример с Испания, където от 5% донъкът е намален до 0,5% и това е довело до намаляване на общата крайна цена с 30%. Сред обмисляните мерки е и намаляване на ДДС на храните от малката кошница, с които ще се помогне на хората в тежките зимни месеци за по-евина храна. Мислим и за осигуряване на определено количество киловатчас на електроенергия на енергийно слаби семейства, допълни лидерът на левицата.

Тя отново заяви подкрепа за развитие на ядрената енергетика.

БСП тръгват към изборите за победа и промяна

БСП тръгват към изборите за победа и промяна

Социалистите не мислят за алтернатива на Радев - Йотова