Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново ще води листата на социалистите в столичния 25 МИР за парламентарния вот на 14 ноември, съобщи Нова телевизия.

Днес делегатите на XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП подредиха листите в трите столични избирателни района: 23, 24 и 25 МИР.

Водачите, както и местата за коалиционните партньори и гражданската квота бяха определени от Националният съвет на партията.

В 23 МИР водач е Христо Проданов, следван от Благовест Кирилов. Третото място ще бъде за коалиционен партньор или представител на гражданската квота. Следват Теодора Овчарова- Драганова, Александър Кобаков, Ивона Никова, Боян Златев.

БСП изригна срещу служебния премиер заради уволнения на членове на партията

БСП изригна срещу служебния премиер заради уволнения на членове на партията

Това станало без никакви мотиви

Водач в 24 МИР е Георги Свиленски, следван от Петранка Кънева-Троянова и Димитър Главинов. Четвъртото място е за партньорска кандидатура или гражданска квота, а на следващите места са Николай Маринов, Александър Грозданов, Борис Цветков.

В 25 МИР, след водачката Корнелия Нинова, второто място ще бъде заето от партньор на БСП или граждански кандидат. Същото важи и за шестото. В първата седмица влизат още Станислав Младенов, Цветина Маджарова, Александър Симеонов, Вероника Георгиева.

На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат обявени поименно кандидатите за народни представители от коалиционните партии в "БСП за България".