Коалиция "БСП за България" се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Социалистите внесоха общо 9 500 подписа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти, че социалистите тръгват към изборите с желание за победа, увереност и чувство за отговорност. В последния парламент ние бяхме фактор на диалогичност, стабилност, спокойствие и сигурност, като такива щели да бъдат червените и занапред. БСП са готови и за промяната, защото са я изстрадали и то като започнали от себе си, за да покажат, че могат да направят такава и в държавата.

Нинова пожела смислен дебат за интересите на България и на народа.

На въпрос на News.bg дали ще има нови хора в листите на БСП, Нинова уточни, че днес и утре продължават срещите с областните структури, обсъждат се техните идеи, предложения и решения. В екип трябва да решим подреждането на листите и водачите, за да можем да работим спокойно, да няма противоречия в структурите, между структурите и с ръководството, подчерта Нинова.

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Предстои избор на бъдеще и ценност

БСП няма да има друг кандидат за президентските избори, а подкрепят с регистрация президентската двойка за втори мандат Румен Радев-Илияна Йотова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска първо да види какво ще направи политическият проект "Продължаваме промяната" на двамата бивши служебни министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев.

Асен Василев пише предизборна програма още две седмици

Асен Василев пише предизборна програма още две седмици

Здравната система не функционира в полза на пациента

Най-важно е да обявят програмата си, за да може ние да определим отношението си към тях, каза Нинова в отговор на въпрос дали ще водят разговори с новата партия.

Някои колеги тръгнаха на сляпо да заявят подкрепата си към ПП, но ние искаме да видим политики и ако те съвпадат с нашите, сме отворени на диалог с тях, каза Нинова. БСП ще разговаря, ще работи както с "Продължаваме промяната", така и с другите партии на база на това кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес, постове и пари.

Нинова е сигурна, че в следващия парламент правителство без БСП няма да може да бъде съставено. Не можем след тези избори да изпратим хората на нови избори. Отговорността е сериозна и БСП я усещат върху себе си.