Ще влезем в пленарна зала единствено и само за машинно гласуване - от там нататък не можем и не искаме да правим кворум на едно изчерпано управление, на един делегитимиран парламент и по този начин да бъдем част от законодателството, което се приема, което е абсолютно лобистко. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Тя подчерта, че още преди четири години за пръв път социалистите са заявили, че има паралелна държава и че целта е да се промени моделът на управление.

По нейни думи обаче тогава червените депутати са били самотни, а сега хиляди хора на площада искат същото.

Нинова бе категорична, че социалистите ще се регистрират за кворум единствено и само за машинно гласуване, което според нея ще стане в сряда.

Тя подчерта, че БСП не се интересува от проекта за Конституция.

Корнелия Нинова получи удостоверението си за лидер на БСП

Корнелия Нинова получи удостоверението си за лидер на БСП

Соцводачът доволна, че имало честни и прозрачни избори

По нейни думи предложеният проект от Борисов нямал никакво значение, освен той да печели време, "за да се окопае във властта".

Относно сигнала, свързан с къщата в Барселона, за който евродепутатът Елена Йончева твърди, че Нинова не е искала да подпише, лидерът на левицата поясни, че не е подписан, защото самата Йончева не е искала да въвлича партията в международно разследване. Йончева обяснила, че има свои източници и това е нейно журналистическо разследване.

Според Нинова изборите за лидер на столетницата, на които тя получи подкрепата на над 80% от партийните членове, били "доказателство за това, че левицата не е разединена".

Не улицата, а Борисов диктувал дали ще има предсрочни избори

Не улицата, а Борисов диктувал дали ще има предсрочни избори

Премиерът не губел контрол върху партията си според Стойчо Стойчев