Депутатите в спор по президентското вето върху Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал.

ДПС застава зад него. Съгласни сме с мотивите на президента, те са правно и принципно издържани, заяви Бюрхан Абазов."В мотивите си президентът е абсолютно прав, допълни той.

Социалистите също застанаха зад ветото на Румен Радев. Социалистката Светла Бъчварова обясни, че ветото на президента е по конкретни текстове.

Протест пред НС подкрепи президентското вето

Протест пред НС подкрепи президентското вето

Гражданите скандират "Искаме природа, не искаме бетон"

Липсата на проект за подробен устройствен план е тревожна, изтъкна тя. Депутати започнаха да обявяват конфликт на интереси и да обявяват кой е правел заменки. Законотворците се плашеха взаимно и с реплики на кого усмивките ще замръзнат - "На колегите не им замръзнаха усмивките", заяви Бюрхан Абазов. Червеният депутат Иван Ченчев стресна председателя на парламента Цвета Караянчева с интересен въпрос. Как сте, как спахте, атакува той. Добре, благодаря, отговори му шефката на НС.

Той обаче не останал доволен от днешната й работа. За БСП Караянчева се държала като недоспала. Какво общо има с моето спане, недоумява тя.

След не

много дълъг дебат депутатите гласуваха отново закона и очаквано преодоляха ветото на президента със 124 гласа.