От БСП планират да предложат по-голямо участие на държавата в развитието на икономиката, заяви депутатът от левицата Георги Свиленски пред БНТ. По думите му сега "държавата е абдикирала от всички свои функции и е оставила българският гражданин да се бори сам за своето оцеляване".

„Безумие” нарече Дончев смяната на кабинети през 20 дни

„Безумие” нарече Дончев смяната на кабинети през 20 дни

Вицепремиерът смята, че Плевнелиев е прав, а мнозина не се опитват да го разберат

От гледна точка на бъдещите избори и бъдещето управление на България, Свиленски заяви, че БСП ще предложи нов модел за осъществяването му. Проектът за това е заложен именно в икономическата рамка и механизмите за нейния контрол и подпомагане.

Депутатът също критикува президента Росен Плевнелиев, че не е спазил Конституцията след оставката на кабинета на Борисов и се е включил в този "цирк от страна на управляващите".

Нинова подредила вече служебния кабинет на Радев, уверени в ГЕРБ

Нинова подредила вече служебния кабинет на Радев, уверени в ГЕРБ

Един "дамски гамбит" щял да направи от всички пешки

По думите му именно управляващите са хвърлили "пясък в очите на хората" и са ги убедили, че ще се случи ново правителство, но това щяло да стане "със същото мнозинство, за което гласуваха отрицателно на изминалите избори".

Според него Плевнелиев е бил длъжен да назначи служебен кабинет, който да управлява до изборите.

Радев е готов да прави служебен кабинет

Радев е готов да прави служебен кабинет

Парламентарни избори - възможно по-бързо...

По отношение на новоизбрания президент Румен Радев, Свиленски обясни, че БСП е дала категорични заявки, че няма да му се меси и че ще състави правителство едва след като бъде избрана от народа на парламентарни избори.