Кандидатите за народни представители от "Реформаторски блок - Глас народен" за Пловдив област, заедно с водача на листата Божидар Лукарски, лидер на СДС, се срещнаха с граждани от Хисаря. Те посетиха кооперативния пазар, където бяха посрещнати отначало с любопитство, а след кратък разговор и като приятели.

На срещата присъстваха вторият в листата Пламен Кръстев и следващите след него Райна Дончева, Павел Гимишев, Геоорги Пилев, Янко Димитров, съобщават от РБ.

Това беше много интересен пазар, поговорихме си по злободневни теми и стана дума за това, което притеснява хората, каза след срещите Божидар Лукарски. Те представляват малкия бизнес и най-често в техните забележки се повтаряше това, което спъва техния бизнес, а именно - административната тежест с многото бумащина и голяма бюрокрация, добави Лукарски.

Като проблем хората са посочили прехвърлянето на патентния данък от НАП към местната администрация, при което се е наложило по няколко пъти да плащат един и същи данък, без да им бъде възстановен по-късно. Все неща, които изглеждат дребни, а всъщност са много важни за развитието на малкия бизнес и неща, за които лично аз нямах обратна връзка, уточни водачът на листата. Всичко това ще ми бъде от полза един ден в законодателната ми работа в Народното събрание, а и това е част от програмата на "Реформаторски блок - Глас народен" - намаляването на административната тежест, припомни Божидар Лукарски.

Божидар Лукарски подчерта, че изборът му за водач на листата в Пловдивска област никак не е случайно. По думите му това е свързано с една кауза, която с времето става лична негова задача - възстановяването на ВМЗ-Сопот. Смятам, че успяхме да се справим с тази задача, която си бяхме поставили, в резултат на което безработицата в района доста намаля, каза още той. Според него обаче има още много за какво да се работи, защото по думите му това е един хубав район с работливи хора, които искат да работят там, където живеят, а не да ходят в големите населени места да търсят своето препитание.

Запитан какви резултати очаква, Лукарски каза, че е сигурен, че коалиция "Реформаторски блок-Глас народен" ще влезе в 44-то Народно събрание и изрази надежда избирателната активност да бъде такава, че да доведе автентичния, десния избирател да бъде по-сериозно представен в парламента.

Лукарски призова всички, които по думите "харесват старото СДС, харесват автентичната десница, различна от ГЕРБ, да гласуват с номер 21 в интегралната бюлетина, защото само ние ще бъдем техни представители в НС". Гласуването за други, по-малки и маргинални десни партии ще прелее техният вот, понеже няма да минат бариерата, към големите партии - ГЕРБ и БСП, твърди Божидар Лукарски.