Кандидатът за премиер Асен Василев ще представи днес проекта си за кабинет, съобщи БНТ.

Президентът Румен Радев ще приеме в 17:00 ч. на "Дондуков" 2 номинирания за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47 Народно събрание, на когото съгласно конституционната процедура връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото правителство

Асен Василев: Не сме говорили за министри в новото правителство

Обсъдени са приоритетите, посочи номинираният за премиер

Ако има нещо сигурно, то е че Кирил Петков ще бъде част от този кабинет, ако се стигне до съставянето му. Други имена на министри още не се обсъждат, а опозицията очаква избори. Подкрепа от 121 депутати за кабинета "Василев" все още няма, каза кандидат-премиерът Асен Василев.

"Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа, няма да внесем предложението за проектокабинета", каза от своя страна вчера Асен Василев.

По думите му продължават разговорите между парламентарната група и депутати. "Не мога да кажа, че имаме някакъв особен напредък. Ние сме длъжни да пробваме докрай. Всеки един депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме", посочи той.

Асен Василев още няма 121 гласа

Асен Василев още няма 121 гласа

Ако не ги съберем, няма да предлагаме кабинет

Василев подчерта категорично, че когато се съберат нужните 121 депутати за подкрепа, тогава ще има и готовност да се говори за структура и за състав на кабинета. Според него на този етап подобен разговор е безсмислен.