Кандидатите на ГЕРБ спечелиха три кметски места на първия тур от частичните местни избори в неделния ден, съобщиха от управляващата партия. По една победа имат БСП и "Републиканци за България".

В страната се проведоха избори за кметове на 10 кметства и 2 общини.

В с. Пудрия, община Криводол, за кмет е избран кандидатът на ГЕРБ Цветан Андров, който печели над 2/3 от всички гласове.

В кметство Слънчево - община Аксаково, победител е Красимир Михалев от ГЕРБ с 82% от гласовете. Зад него са кандидатите на БСП и "Републиканци за България".

В община Мъглиж победи Душо Гавазов от ГЕРБ в конкуренция с кандидати на БСП и ДБГ.

В плевенското село Николаево за кмет е избран Георги Мончев от партията "Републиканци за България". Той спечели 260 гласа при 412 гласували, съобщиха от "Републиканци за България".

Кандидатът на Коалиция "БСП за България" Татяна Стойкова спечели изборите в троянското село Калейца. Тя се състезаваше с Изолда Терзиева от ВМРО, информира БНР.

На балотаж ще бъде определен кметът на община Баните, където с най-много гласове е Павлин Белчев от ГЕРБ. През следващата седмица той ще се състезава с представителя на ДПС. От изборната надпревара отпадна кандидатът на "Републиканци за България".

В кметство Трояново - община Камено, на балотажа ще премерят сили Галина Христова от ГЕРБ и Димитър Николов от БСП/ДПС. Трети е представителят на "Републиканци за България".

Балотаж за кметския пост ще има и в село Славовица, община Долна Митрополия. Там води кандидатката на "Изправи се.БГ" Галя Игнатова, която получава 121 гласа, следвана от представителя на ГЕРБ Георги Георгиев с 92 гласа.

В село Стежерово ще има балотаж между кандидата на БЗНС Диан Димитров и на "БСП за България" Пепа Костова.

С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите

С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите

4 са сигурните партии в новия пармамент, сочи изследване на "Медиана"