В репликата, изречена с възмущение от премиера Бойко Борисов - "занимават ме с ченгеджийски номера" - бившият вътрешен министър и формален лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов не открива себе си.

"Не визира мен в тази група за ченгеджийски номера", убедено заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия след драматичната политическа седмица, белязана от оставки на силов министър, на главен секретар на МВР и на шеф на ДАНС.

Макар че видимо ядосан на пресконференция в Министерски съвет в сряда министър-председателят говореше в множествено число, Цветанов не открива своето име.

На въпрос кои са обаче тези "те", в каквото лице отправя обвинения премиера Борисов, Цветан Цветанов отсече, че няма как да участва в подобен сценарии и е убеден, че и Веселин Вучков няма как да се поддаде на такъв сценарии.

"Никога Веселин Вучков не би влязъл в подобен сценарий", затвърди председателят на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му само силовият министър в оставка знае кое е натежало в него, за да вземе решение за оставката си, но все коментира, че наистина  има грешка в начина, по който се подаде тази оставка.

"Може само да се предполага кой води ченгеджийски номера", загатна Цветанов. Той призна, че самият той е притеснен от създалата се ситуация и това би трябвало да е състоянието на всеки един нормален политик.

"Когато в България идва на посещение директорът на ФБР, президентът на Азербайджан, когато влезе в сила новия закон за енергетиката, имаше политически консултации при президента, фокусът се измести от оставката на вътрешния министър", припомни зам.-шефът на ГЕРБ и отново определи оставката на Вучков като личен акт, който просто е съвпаднал с тези две посещения и се е създал висок градус на напрежение в политическите среди.

"Решенията на Борисов бяха много бързи, много навременни, за да се спре разрастване на спекулациите", похвали лидера си още Цветанов.

И днес той обеща, че ще помага на номинираната за нов министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Ще мога да работя добре с Румяна Бъчварова.
Тя дори сама ще се нуждае от тази подкрепа както на депутатите, така и на мен като председател на ПГ на ГЕРБ", обеща председателят на герберите в парламента.