Депутатите почетоха паметта на Апостола.

Левски е нашият Апостол и водач, това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева. Нека помним посланията и ценностите, които той ни завеща, призова тя. За всеки българин той е най-чистата и свята личност в нашата история, пример за безкористно служене на народа, символ на стремежа към свобода и независимост, подчерта парламентарният шеф. Той е светец и революционер, по думите й, както и нашето основание за самочувствие и гордост.

Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

Отбелязваме 147 години от гибелта на Васил Левски

Забранява се престоят на автомобили на улиците около паметника в София

Той ни научи да живеем достойно, да вярваме в своите сили, да бъдем единни в името на България, обяви Караянчева. Трябвало да помним думите му: "За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все заедно да вървим, ако ще бъдем хора".

Галя Захариева от ГЕРБ изтъкна, че всеки пази в сърцето си Апостола на свободата. "Наивно ли звучи днес мечтата за чиста и свята република?", попита тя. Всичко се състои в нашите задружни усилия, смята Захариева. За ГЕРБ той е истинският обединител на нацията. Историческият Левски е още по-достоен от онзи Левски, който помним от легендите, настоя Захариева. Нека помним - дела трябват, а не думи, изтъкна депутатът.

Валери Жаблянов от БСП поиска да се спре за днес с декларациите и всички да се обединят около казаното до момента.

Борисов поднесе цветя пред паметника на Апостола в София

Борисов поднесе цветя пред паметника на Апостола в София

По повод 147 години от гибелта на Васил Левски