Реформаторският блок да удари звучен шамар на левицата именно сега, когато БСП има апетити да се върне във властта, се закани реформаторът Найден Зеленогорски в края на конгреса на блока.

"През 90-те години носех дъщеря си на рамене, когато демонстрирахме срещу Виденов. После наивно мислех, че демонстрацията и битката срещу БКП е приключила и необратимо останала в историята", коментира Зеленогорски. По думите му обаче през последните месеци "нещата отиват натам, че май и внуците ще носим на ръце на демонстрациите против ненаситната за власт БСП".

Реформаторите амбицирани да отиграят добре топката

Реформаторите амбицирани да отиграят добре топката

Кунева е против само една партия да диктува дясното пространство

Зеленогорски отчете постигнатото от РБ до момента- например силната парламентарна група. 4-ма от депутатите им са в топ 15, както било актуално да се казва покрай мача на Григор Димитров, на 43-ото НС и почти всички присъствали на конгреса. 30 кметове, близо 500 общински съветници, близо 2000 души в залата - готови за следващата битка с БСП и готови да бъдат гаранти против дивия популизъм, отчете Зеленогорски.

"На изборите ще покажем на всички колко е мощно нашето обединение. Нашият успех ще бъде успехът на България", се зарече реформаторът.

Зеленогорски е обезспокоен, че се надига национал-популизъм, който може да зачеркне свободата и демокрацията, както и мястото ни в ЕС и НАТО. Ще продължим да сме твърди в приноса за Родината ни, посочи той.

Москов зове за завръщане на ДСБ в блока

Москов зове за завръщане на ДСБ в блока

Умореният българин избира Алла Пугачова, според бившия член на ДСБ

Не горим мостовете, не издигаме стени за никого вдясно, отбеляза в края на конгреса Зеленогорски. Той е убеден, че РБ ще бъде съществена част от следващия парламент със силна група.

С възгласи "Победа!" бе закрит конгресът.