Никога не съм искал да бъда министър. Това заяви пред БНТ Георги Георгиев, който напусна ИТН.

През лятото Слави Трифонов му звъннал, докато е на автомивка и му казал, че ще е регионален министър в първия опит на ИТН да се състави кабинет. Решенията се вземали като Тошко Йорданов отивал при депутатите и им казвал: "Дългия така каза". Ще подкрепям всичко, което е разумно, ще подкрепям правителството, сподели Георгиев. В коалиционното споразумение имало смислени неща и ако те се спазвали, правителството трябвало да продължи да работи.

Още през февруари Георгиев снел доверието си от Гроздан Караджов. Катарзисът не е сега, сега бяха минати всякакви граници, смята народният представител.

Караджов бил брокер на кръга Делта хил, по думите му. Двамата заместник-министри имали общо с този кръг, според Георги Георгиев. Порциите ги раздава този, който дава парите, обясни той. И в сегашния кабинет депутатът е трябвало да бъде министър на регионалното развитие. Разбрал, че ще е Гроздан Караджов, когато го видял на дискусиите в МОЛ-а. Той не е чист политик и не е имал общо с ИТН, каза Георгиев.

Шофьор или охранител на Слави опитал да ръководи Николай Радулов

Шофьор или охранител на Слави опитал да ръководи Николай Радулов

Дълго ни повтаряха, че ние сме никой, че ще гласуваме, както ни се разпореди

Орлин Алексиев бил координационно звено в разпределянето на поръчки, но не можел да го докаже - така се чувало.

Той няма да напусне парламента. Георгиев се надява и други депутати от ИТН да размислят и да си дадат сметка за случващото се.

Припомняме, четиримата министри на "Има такъв народ" подадоха своите оставки след като лидерът Слави Трифонов обяви решението си миналата седмица. Сред подалите оставки беше и Радостин Василев, министър на младжета и спорта, но вчера заедно с други депутати той обяви, че напуска партията заради несъгласие с авторитарното й управление и политиките, които се водят. 

Представители на ИТН в лицето на Станислав Балабанов и Тошко Йорданов обвиниха пък Радостин Василев в предателство и извадиха запис на негов разговор с депутатката Христинка Иванова. 

Петков и Василев: Мафията изгуби коалиционния си партньор

Петков и Василев: Мафията изгуби коалиционния си партньор

България и нейната история винаги е зависела от смели хора

На извънреден брифинг на "Продължаваме промяната", който се даде в същия час и на който премиерът Кирил Петков обяви, че "мафията е изгубила коалиционния си партньор", стана ясно, че ще бъде осигурена охрана, ако е нужно, и на депутатите от ИТН, които напускат.