"Слави Трифонов създаде голямо разочарование в политиката. Идва неговия предизвестен край. Хората от ИТН, които имат чиста съвест няма да подкрепят вота на недоверие." Това заяви в ефира на БиТиВи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Според него истинските мотиви за вота на недоверие са, че правителството показа резултати в борбата с корупцията. Той посочи, че не е учуден, че точно партия на статуквото е внесла вота. Министърът категорично отхвърли възможност за работа с ГЕРБ при разговори за евентуален нов кабинет. "Ние работим с хора, които вярват в това, което България трябва да свърши. Не можем да преговаряме с партии, които олицетворяват липсата на законност в последното десетилетие", каза още Лорер.

Няма постове за определени хора. Ние нямаме политика с определени лица. Ние сме отговорни пред тези, които са ни избрали, добави министърът.

Министърът коментира и темата за Македония. По думите му Македония не е истинската причина за разпада на коалицията. Според него тази тема е най-удобната дъвка в българската политика. "Когато някой не е доволен от правителството - Македония", добави министърът. Той посочи, че в резултат на усърдната работа в последните шест месеца, Европа е разбрала какво е най-важно за нас - да защитим българите в РСМ и да няма език на омразата. Лорер посочи, че френското предложение е пряко доказателство за това.

Обсъждат вота на недоверие на Кирил Петков във вторник

Обсъждат вота на недоверие на Кирил Петков във вторник

Разпореждането за свикване на заседание е разписано от председателя на парламента Мирослав Иванов