На следващото заседание на правителството ще бъдат отпуснати 500 000 лв. за придобиване на частните улици край Азотно-торовия завод в Стара Загора. Това заяви пред журналисти в Стара Загора премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

"Ако е живот и здраве, в сряда ще им дадем парите за новия собственик на земята, за да отпушим улиците и заводът да работи. Общинският съвет да го гласува, надявам се областният управител да не обжалва, и, надявам се, другия петък общината да е собственик на улиците", каза Борисов.

Над 69 дела за обезщетенията на имотите по Южната дъга на столичното Околовръстно

Над 69 дела за обезщетенията на имотите по Южната дъга на столичното Околовръстно

Държавата иска да й прехвърлят безвъзмездно общинските имоти

По думите му в центъра на България, на 1500 дка, не би трябвало да има ограничение към инвеститорите, защото земята е частна.

"На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че, ще купим тези 80 дка и ще ги дадем", заяви Борисов.

Старозагорският кмет Живко Тодоров поясни, че собственикът на въпросните улици е фалирал. Те вече са към друг собственик чрез съдия-изпълнител. Общината е започнала преговори с новия собственик за изкупуването на земята.