"Демократична България" е готова да поеме отговорност за сформиране на управление, ако третият проучвателен мандат бъде връчен на тях, но подобно управление не би следвало да бъде на всяка цена. Това коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Ние сме готови да поемем отговорност за излъчване на управление, но не каквото и да е управление. Самите ние ще можем да отговорим на въпроса дали в рамките на третия мандат можем да подкрепим или да имаме някаква роля, но трябва да има поне някаква воля за реформи и поне някаква воля да се движи страната напред. Не смятаме, че трябва да имакаквото и да е правителство", каза той.

ПП готови да върнат мандата на Радев днес

ПП готови да върнат мандата на Радев днес

От президентството ще ги приемат обаче в понеделник

Не следва да се бърза, смята народният представител относно връчването на третия мандат от страна на държавния глава.

От "Демократична България" се отнасяли "изключително сериозно" към процеса за сформиране на управление с разбиране на това в какво положение се намира България.

"Смятаме, че би било разумно президентът да проведе още един цикъл от консултации, на които всички тези политически сили, които в залата си замълчаха, (преди неприемането на проектодекларацията на "Продължаваме промяната" - б. р.) да направят заявки."

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

За връчването на третия мандат ще изчака да му върнат официално папката от ПП

Нови избори според Иванов биха били много опасен сценарий за страната.

"Дали виждам шансове или не (за съставяне на кабинет с третия мандат - б. р.) не е въпросът. Не можем да тласнем страната към избори. Това означава да затворим шанса си за Еврозоната. И това не е въпрос с какви хартийки ще се разплащаме, а дали ще сме в сърцето на Европа. Това означва да изгубим всички перспективи за Шенген", отговори на въпрос на News.bg той.

Сериозни разходи на БНБ заради подготовката за Еврозоната

Сериозни разходи на БНБ заради подготовката за Еврозоната

През 2023 г се предвижда да бъдат пуснати 50 млн. нови петдесетолевки