Висшият съдебен съвет (ВСС) окончателно загуби своя авторитет пред обществото. Това заяви от трибуната на НС депутатът Атанас Славов в декларация от името на ПГ на ДБ по повод неуспешния опит за отстраняването на главния прокурор. Той се обяви срещу липсата на възможности за търсене на отговорност на Гешев. Необходима е процедура, която да не зависи от лоялността на членовете на ВСС.

Идеите за реформа на съдебната система са битка ДБ, както изтъкна народният представител. Няма да се откажем от тази основна стратегическа цел, подчерта той. Битката щяла да продължи, докато върховенство на правото се превърне в необратим избор на цялото българско общество.

ПП призова за гласове на изборите срещу "модела на Гешев"

ПП призова за гласове на изборите срещу "модела на Гешев"

Пазителят на модела Борисов остана на поста си, заявиха от партията

Декларацията на ДБ предизвика реакцията на ДПС. Лидерът Мустафа Карадайъ обясни, че върховенството на правото започва със спазване на Конституцията. Когато е необходимо се внасят промени в законите и Конституцията. ДПС са внесли промени, за да може главният прокурор да бъде разследван, както припомни Карадайъ. Ако ДБ са искали разследване на главния прокурор трябвало да внесат за разглеждане съответните законодателни промени, а не да правят с лозунги реформи. Текстовете стоят при вас черно на бяло, припомни лидерът на ДПС.

Иван Гешев остава главен прокурор

Иван Гешев остава главен прокурор

След повече от 13 часа дебати