Разпалването на омраза от страна на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е абсолютно недопустимо. Това заявиха от Демократична България по повод възникналото етническо напрежение в село Войводиново заради побоя на командос.

От партията са на мнение, че с думите си "циганите са станали изключително нагли", министърът прикрива безотговорността на властта към проблемите в циганските гета.

Това изказване е част от проблема с престъпността и бедността в гетата, а не е част от решението, смятат те и посочват, че лидерът на ВМРО е доказал във времето, че използва всяко избухване на междуетнически искри, за да трупа предизборни дивиденти.

Иронично е, че партията която продава паспорти по 5000 долара, включително и на престъпници, заема загрижена поза за нивото на криминалната активност в България, твърдят от ДБ.

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование

Според тях играта на скачени съдове с ДПС се прожектира с успех преди всички избори.

Политиците от двете крайности на спектъра имат пряк интерес от това конфликтът между българи и роми да тлее завинаги и никога да не бъде решен, убедени са от партията и допълват, че този конфликт им осигурява политическо бъдеще, а преднамереното държане на стотици хиляди хора в бедност - и евтини гласове.

От ДБ твърдят, че единствената цел на политици като Каракачанов всъщност е "да се пенсионират на политическата софра".

Всяко насилие е абсолютно недопустимо и следва да бъде преследвано с цялата тежест на закона, категорични са те и изразяват надежда, че биячите от Войводиново ще получат възмездие.

Те обаче подчертават изумлението си, че на вицепремиер са необходими обяснения, че не може да съществува колективна вина.

Марешки зове за анатема на "безогледния наглец" Каракачанов

Марешки зове за анатема на "безогледния наглец" Каракачанов

На нас прост посредник за министър не ни трябва

"Отговорността винаги е индивидуална, на извършителите на деянието. Другото е игра с огъня, като при Хитлерова Германия или войните в Босна, където всичко започва именно с пропаганда, подобна на тази на военния министър.", посочват от ДБ.

Те настояват проблемите да се решават по начин, който гарантира дългосрочен успех, а не на парче и посочват, че ромите могат да участват много по-адекватно в пазара на труда.

Досегашните правителства обаче търпят пълен провал по въпроса с интеграцията им, смятат от Демократична България.

По тази причина те отправят няколко предложения към правителството, сред които засилване на държавността в рисковите райони.

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново
Обновена

Сдружение се жалва от думите на Каракачанов във Войводиново

Той заяви, че гетата не се търпят

Водещи сме по брой полицаи на глава от населението, а в цели райони МВР отсъства, посочват от партията и настояват наказанията за дребни престъпления да възлизат на стойност до една минимална заплата.

От ДБ искат и обвързани с нуждите на работодателите еврофондове за допълнителна квалификация.

"Сегашното финансиране е в голямата си част безсмислено и ненужно, като само се разхищават средства, колкото да се присвоят едни пари. Много по-полезно за икономиката би било фондовете да са по-малко, но използвани ефективно, съобразно нуждите на пазара", убедени са те.

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

За решение на Светия синод или ООН циганите да са роми пита Каракачанов

Сред предложенията са и въвеждането на програма за добро образование на рисковите групи и постепенното закриване на училищата в гетата, където нивото е изключително ниско.

Никой в България не трябва да има специални привилегии или да е ощетен за това, че принадлежи към някаква група, било то етническа или друга, отсичат от Демократична България и допълват, че водещо трябва да е овладяването на престъпността и осигуряването на работа и образование.