Проблемът с петрола не е като с газа. Тази позиция изрази Владислав Панев по повод намеренията на Европейския съюз да наложи ембарго на вноса на руски петрол. Пред медиите Панев коментира, че рафинерията в Бургас може да преработва и друг петрол. Доставките трябвало да минават обаче през Босфора, което можело да забави доставките.

Международният пазар на петрол е значително по-глобален от този на природния газ, по думите на Панев. Петролът, който идва от другаде, а не от Русия, щял да е на пазарни цени. Не очаквам криза нито с цените на петрола, нито с доставките за България, изтъкна Панев.

Костадин Костадинов заяви, че е категорично против налагането на ембарго на руския петрол, каквото предложение по-рано изложи председателя на ЕК и върху което дискутира Европейския парламент в момента. Костадинов се обоснова, защото това би било национално самоубийство, а управляващите убиват икономиката. България в момента не е държава. България в момента е зле управлявана колония, която от днес нататък няма да има българско правителство, посочи Костадинов.

Зеленски поискал шест вида помощ от България

Зеленски поискал шест вида помощ от България

Сред тях е и ремонт на украинска военна техника

Припомняме, че България ще бъде подпомогната с доставки на газ от Гърция. Вчера премиерът Кирил Петков бе на посещение в южната ни съседка, от което стана ясно, че до края на юни цялото строителството на газовата връзка Гърция - България трябва да бъде завършено и от двете страни.

Дотам се стигна, след като в края на март Владимир Путин нареди плащанията за доставките на руски газ за неприятелски страни да бъдат конвертирани в рубли. Редица държави от Европейския съюз обаче отказаха да приемат новите условия. Сред тях са Чешката република, Финландия и Дания. Заради отказа да плати в рубли, на 27 април "Газпром" спря доставките на газ за България и Полша.