Държавата се нуждае от политическа стабилност, има редица проблеми, които да решаваме. Това заяви пред БиТиВи Атанас Атанасов, народен представител и заместник-председател на парламента от "Демократична България" (ДБ).

С ГЕРБ ДБ имали разделителни линии и той даде за пример съдебната реформа. Атанасов се съмнява, че ДБ ще получи подкрепа от хората на Бойко Борисов за смяната на Иван Гешев. България има нужда да се освободи от Бойко Борисов, каза още Атанасов. Той бил омотал българската държава в корупционни схеми, заяви депутатът от ДБ.

Правителство може да има с мандата на ПП, е мнението му. Вариант е правителство на малцинството с подкрепа от ГЕРБ. Това бил и начинът Борисов да бъде част от реформаторско мнозинство, но ГЕРБ няма да участват в управлението.

Борисов готов да подкрепи и втория мандат - след подписи на хартия

Борисов готов да подкрепи и втория мандат - след подписи на хартия

Но ако тръгнат да правят глупости, ще ги свалим

Според Атанас Атанасов Бойко Борисов бил воденичен камък не само за държавата, но и за собствената си партия. "Не се страхувай, отдръпни се и освободи държавата", обърна се той към лидера на ГЕРБ.

Третият мандат ще е вариант тип Беров, според Атанас Атанасов. Такъв вариант щял да вкара през задния вход Ахмед Доган, а според него, Бойко Борисов отдавна мечтаел да е Ахмед Доган от Банкя.

Следващата седмица ПП и ДБ започват разговори за общо явяване на местните избори в София догодина. Готови сме да получим третия мандат, увери още Атанас Атанасов. Не бива да стигаме до третия мандат, обаче смята той.

ДБ искат обща кандидатура с ПП за местните избори

ДБ искат обща кандидатура с ПП за местните избори

Според Христо Иванов връщането на хартиената бюлетина ще циментира статуквото