"Движение България на гражданите" се готви за местни избори, на които да свалят популисткото правителство на ГЕРБ. Това заяви Найден Зеленогорски, заместник-председателят на ДБГ, преди началото на дискусия, посветена на проблемите в столицата и мерките за тяхното решение.

Борисов носи главната вина за фалита на МВР, убеден шефът на ДБГ

Борисов носи главната вина за фалита на МВР, убеден шефът на ДБГ

Пълна неспособност на полицията да извършва основни свои функции

Зеленогорски изтъкна, че с днешната дискусия ще се отбележи шестият рожден ден на партията. С тази голяма софийска пресконференция даваме старт за местни избори през есента на следващата година, когато се очаква да има избори за кмет на София, районни и общински съветници.

Зам.-председателят на ДБГ очерта проблемите на столицата с транспорта за "Витоша", липсата на канализация и газоснабдяване, замърсения въздух, чистотата на водата и други. Отделно София има над 650 милиона лева дълг, който е половината от дълга на всички общини в България, отбеляза Зеленогорски.

ДБГ вижда спешна нужда от ефективен контрол в здравеопазването

ДБГ вижда спешна нужда от ефективен контрол в здравеопазването

Настояват правителството да изостави кухия ПР подход и да предприеме решаващи стъпки за подобряване на здравната система

Той акцентира, че София е планирана за 60-70 000 хиляден град, а в момента има над 1 700 000 души. "Трябва да се направи максималното, за да отговаря инфраструктурата на необходимото", отбеляза зам.-лидерът на ДБГ

Според Зеленогорски решенията, които трябва да се вземат за да се преборят проблемите на столицата, са свързани с повече демокрация и чуваемост. Така да се въвлече гражданското общество в разрешаването на проблема, иска той.

На въпрос на news.bg очаква ли се с дискусията политическа подкрепа, Зеленогорски отбеляза, че ДБГ иска да види първо кои са техните изявени хора, които познават проблеми на столицата, кандидатите за общински съветници и дали има изявен кандидат за кмет. "Когато кметът в София бъде сменен, ще настъпи и голямата промяна за столицата", изтъкна той и добави, че монополът ГЕРБ трябва да бъде премахнат.

Зеленогорски оцени управлението на сегашното правителство като популистко и национал-популистко.