Часове след като от партийната организация на СДС-Красно село публикуваха декларация, в която искат оставката на ръководството на своята партия, от Съюза на демократичните сили отговориха, че не цялата организация била уведомена за подобно настояване.

"Съюзът на демократичните сили е партия, в която всеки може да заявява открито своето мнение и да защитава позициите си. Текстът на декларацията обаче, не е съгласуван с цялото ръководство на СДС-Красно село, в това число и с народния представител и зам.-главен секретар на партията, Борислав Миланов. За нея не е бил информиран и кметът на район "Красно село", Христо Апостолов, се казва в позиция от партията, изпратена до медиите на бланка, с логото на формацията.

От СДС-Красно село поискаха оставката на Лукарски

От СДС-Красно село поискаха оставката на Лукарски

СДС се нуждае от рязка промяна, а това е трудно постижимо с това ръководство

Използването на името на организацията в "Красно село", без да бъдат информирани представителите й в парламента, националното ръководство и местната власт, не отговаря на етичните принципи в една колективна структура, се казва в ответната реакция.

Ръководството на СДС винаги е било отворено да изслуша мнението на членовете на партията по всички актуални политически въпроси, се казва в писмото от другата част на партийната структура. Те припомнят, че председателят на СДС-Красно село Пламен Антов присъства на всички заседания на СДС - София и активно изразява позициите си за партията и нейната политика.