България е тласната в политическа криза и всичко това е започнато с "грешната стъпка за смесването на изборите и хвърляне на оставка", заяви пред БНТ Димитър Делчев. По думите му случилото се има и продължение, което се изразява в дистанцирането от преговорите за нов кабинет.

Реформаторите върнаха мандата

Реформаторите върнаха мандата

Вървим към предсрочни избори, заяви Плевнелиев

Делчев е народен представител от "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок. Той е и член на правната и вътрешна комисии в парламента.

Според него две години е недостатъчен срок да се видят резултатите от реформите. "Къде е електронното правосъдие, електронното управление или електронните документи?", риторично попита депутатът.

Не се разбраха за кабинет на реформаторите
Обновена

Не се разбраха за кабинет на реформаторите

Имат различия и се отива към предсрочни избори

Реформаторът разказа, че на преговорите за кабинет са настоявали за незабавно приемане на закона за борба с корупцията във вида, в който е и в който ще доведе до реална борба с корупцията. От блока не са искали да има "хиляди изменения".

Делчев напомни, че срокът, който беше поставен от ДБГ за включването на закона в дневния ред на правната комисия е изтекъл вчера.

"За нас са важни действията, не думите и убежденията и видяхме, че в това Народно събрание няма как да се сформира реформаторско мнозинство", заяви депутатът.

За ревизия на инвалидните пенсии настояват от ПФ
Обновена

За ревизия на инвалидните пенсии настояват от ПФ

Социалната комисия отхвърли бюджета

На въпрос за увеличаването на пенсиите Реформаторът подчерта, че Реформаторският блок подкрепя повишаването им, но продължава да настоява за запушване на дупките, през които се източва системата. Той даде пример с инвалидните пенсии, при които още преди година РБ е подчертал, че трябва да има преосмисляне на начина на отпускане и затягане на режима, тъй като от там изтичат милиони левове.