Депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев все още не е депозирал оставката си, съобщава bTV. Добрев обмислял да подаде оставка утре, вторник.

Припомняме, Добрев обяви, че ще напусне политиката, след като беше обвинен за схеми в община Хасково от червения депутат Елена Йончева.

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Добрев бил смъртоносно ранен политически

Няколко часа след като Добрев обяви, че се оттегля от политиката, герберите в цялата страна се обявиха против това негово решение. В няколко отворени писма местните формации на ГЕРБ се обявиха против оттеглянето на депутата и призоваха премиера Борисов да не приема оставката на Добрев.

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Призовават ГЕРБ да не приеме оставката му

Очаква се днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да пристигне в Хасково. Той ще събере целия партиен колектив региона, заедно с кметовете на ГЕРБ, за да чуе тяхното мнение и позиция относно случващото се. Възможно е на срещата да присъства и кмета на Хасково Добри Беливанов.

Припомняме, по-рано днес Беливанов дойде на работа в общината в областния град и разписа молбите за напускане на няколко души, двама от които заместник кметове. Беливанов обясни и че няма намерение да напуска поста си, както и да назначава други хора на освободилите се позиции. По информация на bTV кметът е разписал молбите за напускане на 4 души. Всичките били близки до Делян Добрев.

Кметът на Хасково не иска да напуска поста си и ГЕРБ

Кметът на Хасково не иска да напуска поста си и ГЕРБ

Приети са оставките на двама заместник-кметове на Хасково, но Беливанов не смята да назначава хора на техните позиции

Кметът на Хасково обяви и че няма намерение да се отказва от членството си в ГЕРБ. По думите му проблемите в Хасково не били породени от това, че Добрев се намесвал в общински дела, а заради това, че проявявал лично отношение към кмета.