Президентът не трябва да обръща внимание на това което се случва в последно време, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в отговор на въпрос за Nexo и как този сюжет може да повлияе на политическата обстановка у нас. Няма синхрон между говоренето на прокуратурата и ГЕРБ, увери депутатът в ефира на бТВ. По думите му си има компетентни органи, които трябва да търсят и намират престъпления и това не трябва да влияе на връчването на мандата.

При БСП шансът за правителство е нула, при Български възход е 25%, при ДБ има 50% шанс за правителство, смята той.

"Ако Радев го даде на БСП, ще ни обрече на избори", посочи Добрев и се позова на "слухове", че Радев ще го даде на Корнелия Нинова, за да може тя да се провали и да я свалят на конгреса на партията, който предстои. Според него не трябва да се дава на БСП, тъй като там шансът за съставяне на правителство "е нула".

"Ако го даде на "Български възход", там шансът е 25%. Никой не им отказва преговори, но това е най-новата партия, нямат експерти", разясни мнението си Добрев.

Надявам се ДБ да вземат третия мандат, каза още Делян Добрев, но: "Ако ДБ предлагат Рашков, Петков или Радостин Василев да участват в кабинет, да е ясно, че няма да го подкрепим."

Към третия мандат – пътят е труден и не особено славен

Към третия мандат – пътят е труден и не особено славен

Дори и изходът да е предсрочен вот, то би било добре парламентарните формации да поставят начало сега

"Прочухме се с крипто измами в последните години", коментира все пак разследването депутатът. "Притеснява ме в случая с Nexo е че техният бизнес е бил да съхраняват портфейли с биткойни в САЩ. Нашите от Nеxo са предлагали да пазят биткойните, като срещу това им дават щедри лихви - между 12 и 36 %. Нямало е право въобще да ги пазят тези портфейли и да дадват лихва, без да са лицензирани в Щатите - знаете че 8 щата водят разследване точно поради тази причина, подчерта Добрев.

Разследващите търсят одитори от чужбина да разследват Nexo

Разследващите търсят одитори от чужбина да разследват Nexo

Борислав Сарафов: Това не са наркодилърите от „Обеля”, а граждани на света