Делян Пеевски не идвал в парламента от съображения за сигурност. Това обясни Йордан Цонев в студиото на Нова телевизия. От думите му стана ясно обаче, че Пеевски не идва в парламента, но непрекъснато работи в избирателния си район. Депутатът се изказа с възмущение по отношение на ироничните коментари по отношение на втората поява в Народното събрание на депутата Делян Пеевски, която беше вчера. Вчера бе обявен и отказът на Пеевски от спечеления мандат в ЕП на изборите, като той остава депутат от ДПС в България.

Какви точно обаче са съображенията за сигурност, заради които Делян Пеевски не идва често в парламента, Йордан Цонев не каза и отпрати всички журналистически въпроси към НСО.

Цонев обясни и че с отказа на Пеевски от евродепутатско място не разочарова хората, които са гласували за него, тъй като решението е било общо. "Ситуацията в страната и изборния резултат предполагат той да остане тук, тъй като в страната има много работа", обясни Цонев с анонса за предстоящите местни избори. Малко преди това той предложи да предостави видео материали с "френетични петминутни овации" от срещи на Делян Пеевски с избиратели.

Пеевски е на работа втори ден, охранява го НСО

Пеевски е на работа втори ден, охранява го НСО

И левицата се завърна. "Бяхме ви забравили отпечатъка, господин Стойнев", шегува се Караянчева

Аналогия с отказа на Делян Пеевски, Йордан Цонев направи с най-успешния италиански политик Силвио Берлускони, който се е кандидатирал 7 или 8 пъти за ЕП, но едва сега ще отиде като депутат в Брюксел.

Ситуацията изобщо в ДПС и лидерството в партията, Йордан Цонев също коментира, като не позволи да се правят никакви сравнения между Пеевски и Доган. "Господин Доган е икона", заяви Йордан Цонев. Почетният председател на ДПС ги е поздравил с постигнатия резултат и е заявил, че ръководството на ДПС са изпълнили целите.

Ахмед Доган е вдъхновил три поколения, олицетворил е болката на тези хора и я е превърнал, заедно с естествения стремеж за реванш, в съзидание, тълкува Йордан Цонев, като посочи, че през 90-те години именно България е била сочена като най-рисковото място за етнически конфликт на Балканите, а не Босна, не Херцеговина.

Делян Пеевски се появи в парламента
Обновена

Делян Пеевски се появи в парламента

С трима охранители малко преди началото на пленарния ден

Йордан Цонев бе категоричен, че по отношение на скандалите с къщите за гости и злоупотребите с евросредства името на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ не може да се замесва и няма никакви основания за това. Също така отказа да коментира евентуалната позиция на петата в листата на ДПС за ЕП Атидже Алиева Вели, която е и заместник изпълнителен директор на ДФ "Земеделие". Той призова да не се раздават присъди от медиите, а да се оставят разследващите органи да се свършат работата - "Те иначе за какво са?"

"Това не е тема на политиците, а на правоохранителните органи. Те за какво са, нека да ги оставим да си свършат работата", бе категоричен Цонев, според когото темата е била използвана като предизборен инструмент.

Пеевски се отказа да бъде евродепутат
Обновена

Пеевски се отказа да бъде евродепутат

Карадайъ съобщи новината