Делян Пеевски идва на работа - втори ден. Депутатът бе лаконичен, но обеща да влезе в пленарна зала. Той се забавлява с медийния интерес около него. Иначе той е охраняван от НСО. Още преди време му бяха назначени държавни гардове заради заплаха за живота му. Това е предния път, в който му се предлага държавна охрана. Преди това обаче той отказваше. 

Днес и левицата е в законодателния орган, очаква се червените най-после да започнат активна законодателна дейност.

Добре дошли на колегите от БСП. С тези думи парламентарният шеф Цвета Караянчева поздрави социалистите.

Делян Пеевски идвал рядко в НС от съображения за сигурност

Делян Пеевски идвал рядко в НС от съображения за сигурност

Ахмед Доган е икона, заяви Йордан Цонев

Бяхме ви забравили отпечатъка, господин Стойнев, пошегува се тя със социалиста, който явно имаше проблем с пулта за гласуване. По-настоятелно, призова го парламентарният шеф.

Припомняме, че след изборите и след подаването на оставка от страна на Корнелия Нинова се взе решение БСП да се върне поетапно в парламента. Вчера депутатите се включиха в работата на комисиите, а днес вече влязоха в пленарна зала. Част от левите коментираха още преди месеци, че ходът с напускането на Народното събрание в края на февруари месец е бил стратегическа грешка.

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Социалистите загубили, защото вярвали, че ще получат негативния вот срещу ГЕРБ

Приветствам колегите от БСП. Така Йордан Цонев от ДПС коментира завръщането на левите депутати. Той не изказа мнение дали излизането им от законодателния орган е било грешка.

Вчера, Пеевски се появи в сградата на българския парламент двадесетина минути преди началото на парламентарното заседание с трима охранители. Веднага след пристигането си депутатът, който традиционно не присъства на заседанията на народното събрание, влезе в една от стаите.

Той се отказа от евродепутатското място и остава в българския парламент, за което вчера съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Пеевски бе избран за евродепутат и през 2014 г. и тогава също се отказа от честта да представлява България в Европарламента.

Пеевски заяви пред репортери, че обструкции към него не е имало никога и това е само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев.

Пеевски се отказа да бъде евродепутат
Обновена

Пеевски се отказа да бъде евродепутат

Карадайъ съобщи новината