Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов не се е превърнала в залог за оставането на правителството. Това мнение изрази председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Партийния дом.

Коментарът си той направи минути след изявлението на премиера Николай Денков, който обяви, че ще хвърли оставка, ако МВР шефът не признае, че е имало полицейско насилие в нощта на футболната среща между България и Унгария.

"Препоръчвам на премиера другия път като има такава ситуация да излезе срещу тези хора. Това беше като гангстерската битка на улицата. Вие какво очаквате да направят полицаите? Те постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София", коментира Пеевски.

Той застана твърдо зад МВР и заяви пълна подкрепа за действията на полицейските служители.

По отношение на твърденията за натиск върху Калин Стоянов Пеевски останал изненадан от коментарите на премиера.

Всички лидери общуваме с министъра на МВР не разбирам тези Радини вълнения от страна на Денков, заяви председателят на ПГ на ДПС. Той препредаде и думите на Стоянов, а именно, че има опит за влияние за назначаване на полицейски шефове.

Пеевски му обяснил, че това не трябва да се допуска и че никой от депутатите няма право да прави назначения в МВР.

И отново се върна във вечерта на погрома в София. "Какво можеха да направят момчетата? Министрите да слязат от уютните кабинети и тогава да коментират", заръча Пеевски.

А иначе според него вътрешният министър не можел да излезе с никаква позиция, както иска Денков. Има си проверяващи органи, а ако установят някой, който е упражнил прекомерно насилие- има си закони, има и наказания, обобщи Делян Пеевски.

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие.

ПП/ДБ искат оставката на МВР министъра заради недопустимото полицейско насилие

ПП/ДБ искат оставката на МВР министъра заради недопустимото полицейско насилие

Според тях първо постът си трябва да освободи Борислав Михайлов