Съпредседателят на ПП Кирил Петков се опитвал да се меси в работата на силовия мийистър Калин Стоянов. За това призна самият той.

Дали вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кино във вечерта на протеста не е важно. Тази позиция изрази пред Нова телевизия самият той преди да направи признанията си за отношенията във властта. По думите му той бил в непрестанен контакт с полицаите. Кметът на район "Средец" също бил на кино с него.

Нямам задължение да съм на терен, каза Стоянов. Още на сутринта след кървавата нощ се чул с премиера Николай Денков, а уволнението на Стоян Темелакиев е прибързано решение, според него.

Калин Стоянов бил на кино, но професионално заради ало-измамите

Калин Стоянов бил на кино, но професионално заради ало-измамите

МВР шефът учуден защо му искат оставката

Министърът категорично се обяви срещу полицейското насилие. 5-ма служители на МВР са си признали, че са превишили правомощията си. Извършват се проверки и ще бъде сезирана прокуратурата. Всички дейности по протестите са под контрола на професионалното ръководство на МВР, стана ясно от думите му. Полицаите са били адекватни, изтъкна силовият министър. Той не приема оценка от хора, които дори не знаят какво означава абревиатурата МВР.

Утре Стоянов ще се срещне с Николай Денков в присъствието на Мария Габриел. До този момент оставката не ми е искана от премиера, подчерта той. Оставката му е искана от Кирил Петков, който, по думите му, два дни ми се молел да стане вътрешен министър.

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Лидерът на ГЕРБ обаче иска моменталната оставка на спортния министър

С Кирил Петков го свързал Петър Петров, заместник-председател на ДАНС. Той приел при условие, че няма да му се месят. В последните дни имало вмешателство и затова му искали оставката. За това той информирал партиите, които подкрепят кабинета и с Денков и Габриел. Оказван му е натиск с кого да работи и как да работи МВР. Кирил Петков се опитвал да се меси в работата на МВР. Аз устисках на този натиск, посочи Калин Стоянов. Петков искал определени хора да заемат дадени позиции.

Очаквах да ми поискат оставката, сподели министърът.

Той не знае с кого от неговия екип общува Делян Пеевски. Виждам се с този човек в Народното събрание и това е нормално, подчерта Калин Стоянов.

Шефът на МВР: Няма драма, готови сме за мача довечера

Шефът на МВР: Няма драма, готови сме за мача довечера

Над 1500 полицаи ще охраняват срещата