Полицията е имала информация за готвени срещу нея коктейли Молотов, както и за продължаваща ескалация от страна на футболните фенове. Това беше посочено на брифинг по време на протестите. От СДВР предприемат организация и мерки за деескалиране на напрежението, което възникна.

В момента е относително по-спокойно, футболният мач тече. За овладяване на ситуацията бе използвано и водно оръдиеИма пострадали полицейски служители, по информация към момента - те са леко пострадали. Има пострадали и сред протестиращите, според Нова телевизия задържаните са поне 10.

Нанесени са и материални щети по автомобили, паркирани в центъра на София, има подпалени и изгорели контейнери за боклук.

С водно оръдие полицията усмирява протеста срещу БФС в София

С водно оръдие полицията усмирява протеста срещу БФС в София

Бомбички, ракети и камъни летят срещу служителите на реда

Протестът е бил официално заявен за мястото пред централния вход на Националния стадион, като заявителят, т.е. организаторът се е разграничил от случващото се и от феновете.

От СДВР отправят призив към футболните привърженици е да изразяват мирно мнението си, за да се избегне допълнителна ескалация. Над 1600 служители на полицията и жандармерията бяха изпратени на място, за да охраняват шефа на БФС Борислав Михайлов от феновете на българския футбол, които направиха е безпрецедентно обединение - заедно протестират фенове на Левски, ЦСКА и на други отбори, а към тях се присъединиха и унгарски граждани, които бяха дошли да подкрепят националния си отбор.

Предвид продължаващите протести от СДВР съветват жителите и гостите на столицата при възможност да избягват преминаването в района на националния стадион и кръстовището при бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Гурко". В участъците, където се провеждат протестни действия временно е преустановено движението на градския транспорт.

След няколко дни неяснота БФС взе решение срещата да се проведе в София, но без публика. Аргументът за това бе, че така ще се намали риска от безредици.