Президентът на Република България, Румен Радев, предизвика възмущение у лидера на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, след като втори път в продължение на няколко дни изрази съмнения относно легитимността на Народното събрание и прави опити да обърне евроатлантическата посока на страната. Това става ясно от изявление на Пеевски, разпространено от Пресцентъра на ДПС. Той призова Радев да си прочете правомощията в Конституцията и да ги спазва

Според Пеевски Конституцията неслучайно е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Парламентарният лидер на ДПС заяви, че на президента не му харесва, че "България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност."

С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори, категоричен е Пеевски.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва, подчертава Делян Пеевски.

По думите му, България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората.

Витанов: Има очакване и необходимост от партия около Радев

Витанов: Има очакване и необходимост от партия около Радев

Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред