Вътрешният министър и главният прокурор имат спор дали взривът е можел да убие Иван Гешев или е с цел сплашване. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на вътрешния министър Иван Демерджиев.

От шефа на НСО разбрал, че Гешев не в бил със семейството си.

Истинската опасност за Гешев , по думите му, дошла не от атаката. Демерджиев отговори и на реплика на обвинител номер едно, че предстои сериал.

Има сериал, но господин Гешев не е сценаристът на този сериал, подчерта той. Същите, които назначиха Иван Гешев сега искат да го отстранят, каза силовият вицепремиер и дори посочи, че Бойко Борисов и хората около него са го назначили.

Станало ясно, че съдебната система не е независима. Това не е ново начало, категоричен бе Демерджиев.

Това било опит за подмяна на желанието на хората за съдебна реформа. ГЕРБ и ДПС вървят заедно, по мнението му.

Да си скъса гущерът опашката или тези, които са назначили главния прокурор, да го отстранят -така разбират реформата, коментира вътрешният министър.

Нели Куцкова: Свестните няма да страдат за Гешев, важно е да не дойде по-лош от него

Нели Куцкова: Свестните няма да страдат за Гешев, важно е да не дойде по-лош от него

Според Алексей Петров е по-добре той да се реализира в чужбина

Гешев дори не биваше да бъде назначен, Гешев си отива, категоричен бе Иван Демерджиев.

Дълго време прокуратурата ревниво пазеше политици, критикува той. Аз не съм сценарист на филма, който ни се прожектира, изтъкна вътрешният министър. Вече е ясно кой е израелският експерт. Той имал отношение към различни израелски служби.

МВР шефът не знае по какъв въпрос е бил в България. Има информация, която сочи към определени лица, ангажирани към взрива, стана ясно от коментара му. За него всички версии трябва да бъдат проверени. И експерти от Европол са участвали в разследването.

Иван Гешев може да бъде отстранен от ВСС до края на май

Иван Гешев може да бъде отстранен от ВСС до края на май

Атанаска Дишева от ВСС обясни процедурите и че има основания от годините

Броят на жертвите на пътя намаляват, но не достатъчно, изтъкна още министър Демерджиев. Страшно малко са полицаите за София, по думите му.

Добре би било НС да покаже воля, настоя той. Изглежда, че има група сценарии, които се преплитат, отново заяви Демерджиев.