"Демократична България" се обръща с отворено писмо и призив към столичния кмет Йорданка Фандъкова да подаде оставка заради ремонта-"погром" в София.

"Ремонтът на центъра на София, който трябваше да се превърне във вашата "перла в короната", стана естествена емблема на управлението на ГЕРБ. Струващ повече от 24 милиона, той нанесе непоправими щети на облика на столицата на България", пишат от обединението.

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Строителят на „Граф Игнатиев“ заплашен от над 1 милион глоба

Фандъкова посочи, че няма да приеме обект с лошо качество

Те считат, че след като повече от година, градът е под обсада, създаден е хаос, затруднено е движението, нанесени са непоправими щети и на бизнеса, "днес се изправяме пред "видимите резултати" от вашата дейност. Не става дума само за отделни нередности или пропуски, а за изначално опорочен проект. Зад загражденията лъсна плодът на вашето корупционно, безотговорно и некадърно управление".

Според "Демократична България", след 12 години начело на града, кметът Фъндъкова е произвела "окончателното доказателство за пълната си несъстоятелност като кмет и за липса на воля да се преборите с корупцията и приятелите на своя истински ръководител Бойко Борисов. Самият факт, че този погром се изпълнява от Джи Пи Груп, която в момента е обект на скандални разкрития, показва дълбоките корупционни корени на вашия модел на управление".

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил

Обединението призовава кметът да си даде сметка, че предава всички очаквания и надежди на столичани, София да се превърне в европейска столица. "Всеки, който днес минава по обезобразените улици на града ни, изпитва дълбоко чувство на срам, особено ако е гласувал за вас", обясняват те и допълват:

Осъзнайте, че ставате все по-голяма пречка за живота на града, с тоталната си липса на визия за развитието му. Списъкът със строителните и управленски провали в София е огромен, но след фиаското с разрушаването на духа на градския център, вие нямате друг изход освен да си подаде оставката. Това е единствената възможна форма за поемане на отговорност.

Изправете се пред гнева на гражданите на София. Ако имате поне малко достойнство си тръгнете сега! Вече само така можете да бъдете полезна. С този погром управлението на ГЕРБ в София приключи. Идва време демократичната общност да върне на софиянци тяхната европейска столица.

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Паветата пред столичната църква "Свети Седмочисленици" са от Македония, не от Китай

Зам.-кметът Крусев призова столичани да изчакат края на ремонтите в центъра

Припомняме, след основния ремонт на булевард "Дондуков" в столицата, се наложи да се правят ремонти на ремонтите няколко пъти.