"Разговорите, които водим са за един много по-отворен демократичен процес както по излъчване на кандидатурите, така и по подреждане на листите. Мислим в посока открити вътрешни избори за подреждане на листите за местните избори."

Това заяви пред news.bg водачът на листата на "Демократична България" за изборите за Европейски парламент Радан Кънев по повод обявената вчера готовност дясното обединение да остане заедно и да се бори в такъв формат на изборите наесен.

Припомняме, вчера на брифинг ген. Атанас Атанасов от "Демократична България" заяви, че обединението са много добър отбор и с резултата от изборите за Европейски парламент са отворили възможност за бъдеща работа на следващите избори. От обединението считат резултата от евроизборите за задоволителен и такъв, че превръща обединението в политически фактор, който ще влияе и върху политическите процеси в България.

Демократите започват подготовка за местния вот
Обновена

Демократите започват подготовка за местния вот

В "Демократична България" убедени, че вече са политически фактор

Кънев подчерта важността на местните избори и посочи, че обединението трябва да положи усилия за максимално силно представяне и да спечели максимален брой съветници, с които да постигне пробиви на кметските избори. Радан Кънев посочи, че София ще е огромно предизвикателство.

"Ние трябва да оправдаем доверието на хората със силна кандидатура за кмет и силна листа", аргументира се адвокатът.

От "Демократична България" обаче все още нямат кандидатура кой да бъде излъчен да представлява партията на месните избори в София.

Радан Кънев не знае дали може да се очаква да има някакви изненади в листата на обединението за местния вот. Той лично нямало да бъде, с което потвърди намерението си да остане евродепутат - мястото, което спечели вчера и в листата на ДБ да няма размествания.

На въпрос дали имат амбиция за следващото Народно събрание и дали можем да видим представители "Демократична България" там, Кънев заяви: "Абсолютно съм убеден, но не знаем кога ще е този парламент."