"Отровното трио ли са водачите на протеста? Този въпрос зададе в предаването "Лице в лице" по БиТиВи социалният министър Деница Сачева.

Според нея тримата "водачи" са аватари на провалени политици и на бягащи от правосъдието", които отправят заплахи към легитимно избрано правителство. "Идете си с мир иначе... иначе какво? Ще ни окачват на бесилките ли?", коментира Сачева. Тя категорично заяви, че не трябва да се толерира уличното правосъдие. Според Деница Сачева триото злоупотребява с протестите за лични цели и нападна адвокат Хаджигенов, тъй като той е защитник на обвинена и осъдена на първа инстанция за корупция. (бел.ред. Хаджигенов пое защитата на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева.)

Протестиращи скандират "Оставка" пред парламента
Обновена

Протестиращи скандират "Оставка" пред парламента

Множеството е блокирало булевард "Цар Освободител" и метрото

До този момент тя не е чула нито едно конкретно искане от страна на протестиращите, освен исканията за две и повече оставки. "Не сме чули в момента конкретни искания по конкретни теми", каза още социалният министър, като обясни, че на младите хора, които са на улицата, са готови да предложат развитие като иновации, дигитализация, екология.

"Персоналният състав на Министерски съвет се решава от премиера, той поиска оставките на министрите, крайното решение ще стане ясно след вота на недоверие", допълни Сачева. На няколкократните въпроси има ли подадени оставки или няма, Деница Сачева не отговори, а обеща крайно решение след вота на недоверие. Припомняме, че утре сутрин депутатите ще гласуват петия вот на недоверие.

За Борис Ячев мотивите на петия вот срещу кабинета "Борисов-3" са политическо харакири

За Борис Ячев мотивите на петия вот срещу кабинета "Борисов-3" са политическо харакири

За 6 месеца отнели имущество за над 700 млн. лв. в полза на държавата

Деница Сачева попита и какви би била разликата между избори декември и избори през март, съответно предсрочни и редовни. Социалният министър подчерта, че всички социологически проучвания показват, че ГЕРБ отново би спечелил избори. Иначе всички министри от правителството са готови да си тръгнат във всеки един момент, но въпросът е кое е полезно и отговорно, обясни Сачева и повтори предупреждението си, че ни очаква тежка зима със здравна, икономическа, а от там и социална криза.

Тя предупреди и че дори договореното от Борисов в Брюксел трябва да мине на ратификация през Народното събрание, затова са необходими и работещи институции.

Борисов: Все още няма няма решение в Брюксел

Борисов: Все още няма няма решение в Брюксел

Преговорите между отделните държави и формати продължават

Деница Сачева е убедена, че правителството работи в полза на хората.

Към юни месец 264 000 са безработните у нас, като през месеца 37 000 са започнали работа. Нямаме тревога за летния сезон, тревогата ни е за октомври - ноември месец.