Министър-председателят Николай Денков не е склонен да се променя по някакъв начин договорката за подкрепа на управлението. Промени в кабинета ще се правят при съгласие между него и Мария Габриел, уточни думите на Атанас Атанасов от тази сутрин, че Мария Габриел посочва имената на министрите. "Това е договорката, а ако някой иска да прави промени, това трябва да се обсъди. В този процес е нормално да участват и лидерите, които са в Народното събрание", обясни Николай Денков.

На втори въпрос дали все пак е възможно такива промени да бъдат направени, Денков отговори: "Не, няма."

Премиерът Николай Денков е получил сигнали от областни структури на партията за оказван неправомерен натиск върху участвали в изборите от страна на местни велможи. Освен от Монтана, такива сигнали имало от Вършец, Лом и други места. Този тип поведение няма да бъде толерирано и ще бъде издигнато като проблем на политическо ниво, обеща акад. Денков.

Ротацията за Борисов - технология и дреболия

Ротацията за Борисов - технология и дреболия

Лидерът на ГЕРБ не разбира кое е толкова вълнуващо

Освен този проблем, Денков обясни визитата си в Монтана като част от усилията на кабинета да даде тласък на развитие на Северозападна България. "Всички сме длъжници на Северозападна България - ще говорим за демография, образование, инфраструктура", посочи премиерът.

Николай Денков отклони на два пъти въпроси за "скандала" от вчерашния ден с неизпратените и неполучените покани за церемонията на Богоявление. Не може и не е добре държавата да се концентрира върху скандалите, посочи премиерът, като обясни и че един такъв скандал с едни покани не може да бъде сложен на везните на модернизацията на армията, където министър Тагарев стои изключително стабилно, според Денков.

В кабинета министърът на спорта също е атакуван, но Николай Денков е проверил специално ММС като министър Илиев е изпълнил цялата си програма с изключение на една точка, която е в процес на изпълнение. Защо е нападан - трябва да се търси като отговор другаде.

Делян Пеевски се развихри и иска Тагарев да подаде засрамен оставка

Делян Пеевски се развихри и иска Тагарев да подаде засрамен оставка

Военният министър да поеме отговорност "за гафа", настоя председателят на ПГ на ДПС

Премиерът Денков коментира накратко и намерението на президента да сезира Конституционния съд за промените в Конституцията.

"Президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията на страната", заяви в Монтана премиерът академик Николай Денков.

Всеобщо е политическото мнение на политическите сили, които подкрепиха промените в Конституцията, че беше необходима промяна, както правосъдната система, която, както виждаме, се оспорва, така и по отношение на статута на служебните правителства, които се оказаха без парламентарен контрол в дълги периоди от време.

Според Денков президентът очевидно има проблем в това отношение, защото се ограничават определени негови права, с които беше злоупотребено през последните 2 години.

Радев атакува промените в Конституцията - като процедура и по същество

Радев атакува промените в Конституцията - като процедура и по същество

Той оспорва пред КС текстове от новата Конституция и начина на приемането й