Изявленията на ГЕРБ лъжат хората. Това са средства, които фирмите са готови да инвестират, когато бъде открита процедура за кандидатстване. Програмите те първа ще се отварят за кандидатстване. Не става дума за пари, които ще получат тези фирми. Истината е съвсем различна.

Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков по повод изявлението на ГЕРБ, в което депутатите от най-голямата политическа сила обвиниха ПП, че отклоняват средства по ПВУ към свързани с тях фирми.

Денков коментира и темата за промяната на националния празник. По думите му няма сериозна драма, въпреки изявленията на ГЕРБ и ДПС, че няма да подкрепят предложението. Премиерът посочи, че темата няма да изчезне в небитието, тъй като се чуват различни предложения за промяна на празника - 24 май, 6 септември, 22 септември. Той подчерта, че въпросът най-вероятно няма да бъде решен чрез Конституцията.

По отношение на апела на Русия България да преосмисли изпращането на ракети C-300 на Украйна, Денков заяви, че ракетите не са нападателни и ще се ползват за защита на градове като Киев и Одеса. Русия е последната страна, която може да говори за спазване на международни договори, категоричен бе премиерът.

ГЕРБ се боят, че милиони потичат към свързани с ПП фирми

ГЕРБ се боят, че милиони потичат към свързани с ПП фирми

С ПВУ и регионалните планове за справедлив преход