Народният представител от ДПС Делян Пеевски, който в последните седмици е най-активният говорител на партията по всички важни теми от политическия и обществен дневен ред, не изключи възможността ДПС да преосмисли предложенията за промени в Конституцията, според които 24 май да замени 3 март като национален празник.

"Не да се запознаем, ще го обсъдим, има време. Нека приемем (промените в Конституцията) първо на 6 октомври на първо четене. Имаме достатъчно време, два месеца, да обсъждаме и да вземем решение. За всичко може да се говори, имаме два месеца", отговори на въпрос на News.bg той в кулоарите на Партийния дом.

Минути преди коментара на Пеевски в деловодството на НС бе внесена подписка за организиране на референдум с въпрос да остане ли 3 март национален празник. На тази категорична позиция е и президента Румен Радев, както и БСП, "Възраждане" и ИТН от парламентарно представените партии. От ГЕРБ пък неколкократно дойдоха намеци, че по-скоро не приемат идеята, лансирана от ПП/ДБ тази година, въпреки че самите те я бяха лансирали преди няколко години.

Инициативният комитет за 3 март внесе заявление в НС

Инициативният комитет за 3 март внесе заявление в НС

Искат провежданеждане на референдум за запазване на националния празник

Делян Пеевски коментира и за втори път подадената от съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов вчера оставка като председател на комисията по контрол на спецслужбите, след като ГЕРБ отказаха да подкрепят идеята му за сливане на всички служби в едно мегазвено.

"Към момента няма съгласие по темата, според мен това е прибързано действие на г-н Атанасов. Проект не сме виждали. Принципно бяхме казали "да" на неговото предложение. Нека да гледаме нещата, има време за това. Според мен Атанасов трябва да остане председател на комисията", коментира той.

Депутатът от ДПС преповтори и тезата, изказана малко по-рано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - сега, по време на война, не е време за такива мащабни реформи в службите за сигурност.

Борисов подклажда с обещание за нестандартен ход на ГЕРБ в София

Борисов подклажда с обещание за нестандартен ход на ГЕРБ в София

Кандидатът за кмет ще бъде обявен след няколко дни