Бойко Борисов отново отрече изтеклата в някои медии по-рано днес информация, че ГЕРБ ще представи още днес кандидата си за кмет на София. Нещо, което апропо заяви и вчера - това ще стане "след няколко дена", а журналистите ще бъдат поканени в партийната централа своевременно.

"Няма да е днес, ще ви хареса, нестандартно решение", каза той.

Ако се влезе в трактовка на думите на Борисов за "нестандартно решение", може и да се направят изводи, че кандидатът на ГЕРБ може би няма да е председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, с което име бе най-често спекулирано в публичното пространство в последните месеци.

Борисов коментира и подадената оставка от съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов като шеф на парламентарната комисия за контрол на спецслужбите. Причината за това бе отказът на ГЕРБ да подкрепят идеята му за сливане на всички разузнавателни служби в една мегаструктура.

"Аз държа много на ген. Атанасов, знае аргументите ми, лично съм му ги казал. В тях няма нищо, което да противоречи на говореното. Просто сега, по време на война, когато текат маса операции, не знам де, надявам се, на службите заедно с нашите партньори, едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава", изтъкна експремиерът.

И подчерта - не бил против сливането на службите, но това можело да се случи само при спокойна обстановка.

Нищо лично нямало в решението на ГЕРБ. "Ако г-н Атанасов каже днес, че иска да подкрепи която и да е служба, ще го подкрепим с две ръце в зала. Трето, още нямаме готово законодателство, което да покаже каква е визията ни за тези служби", добави лидерът на ГЕРБ и призова ген. Атанасов да преосмисли решението си да подаде оставка като председател на комсиията за спецслужбите.

Бойко Рашков оглавява Комисията за контрол на службите

Бойко Рашков оглавява Комисията за контрол на службите

Това потвърди председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков