След като се е очертала коалиция между БСП и ГЕРБ след лидерската среща, инициирана от социалистите, е безсмислено да се ходи на избори, като двете партии могат да направят управление още сега. Такова мнение изрази в кулоарите на НС минути след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще върне неизпълнен мандата на президента Радев, депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Денков.

"Това, което се случи днес, е естествен завършек на това, което видяхме от самото начало на това Народно събрание. Както първото гласуване беше свързано с избора на председателя на НС от тези партии, така последователно в най-важните гласувания бяха заедно - да припомня Изборния кодекс, така днес смениха председателя на Сметната палата, събраха се заедно и казаха: След следващите избори ще управляваме заедно", направи ретроспекция на краткия живот на парламента Денков.

Василев предрече кабинет ГЕРБ-БСП-ДПС след изборите

Василев предрече кабинет ГЕРБ-БСП-ДПС след изборите

Комбинацията ГЕРБ-ДПС не може да реализира нищо важно за страната, по думите му

И попита - защо въобще трябва да ходим на избори, след като БСП и ГЕРБ искали да управляват заедно? "Защо не го направят сега?"

В малкото оставащ живот на настоящото 48-о Народно събрание било важно да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост, в това число и правосъдната реформа.

"Между другото това да върнат в понеделник мандата има своята логика заради това, че няма да имат подкрепа, но от друга страна дава много добро оправдание да не бъдат приети най-важните реформи", коментира още депутатът от "Промяната".

Христо Иванов съзря предизборна коалиция между ГЕРБ и БСП

Христо Иванов съзря предизборна коалиция между ГЕРБ и БСП

Единственият вариант да се създаде управление, което да движи страната напред, е бил връчването на трети мандат на ДБ