Депутатът от ДБГ Антони Тренчев определи поведението на колегите си от ДСБ като шизофренно и ги упрекна, че преследват изгоди.
Пред Би Ти Ви той подчерта, че няма решение на Реформаторския блок за прекратяване на споразумението с ГЕРБ, а депутатите са се обявили за опозиция без да напуснат групата на РБ и местата си в парламентарните комисии.

„Ако напуснат нашата парламентарна група и станат независими депутати, те ще загубят финансово.” – заяви Тренчев, като поясни, че председателите и заместник-председателите на комисии получават 50% върху заплатите си, а председателите ползват служебни мерцедеси.
Той отбеляза, че засега само Гроздан Караджов е подал оставка като председател на комисия.

„Надявам се мотивите да са други, но те не могат да продължават в това шизофренно състояние." – каза още Тренчев.

„Как така имат министър, а са в опозиция?” – попита още депутатът от ДБГ.

Недоволството му беше насочено предимно срещу Радан Кънев, който е съпредседател на групата на РБ, и Мартин Димитров – заместник-председател на групата.

Депутатът от ДБГ коментира, че не е имал желание да разказва защо Радан Кънев и хората му не подават оставки, но истината трябва да се знае.

Според него е редно депутатите от ДСБ да излязат от парламентарната група на РБ и да станат независими.

Междувременно Атанас Атанасов съобщи във Фейсбук, че е депозирал оставката си като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.