Депутатът от ИТН Кирил Симеонов е офертиран от премиера да подкрепи управлението.

"Вчера получих обаждане от Кирил Петков (премиерът Кирил Петков - б.р.) с молба да се видим, след което имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо. Нито постове, нито пари. Просто си поговорихме и ми каза, ако мога да си преосмисля позицията, да не хвърляме страната в хаос и т.н.", каза той в кулоарите на НС. 

Никола Минчев: Ще се намерят 12 депутати от ИТН, които да подкрепят бюджета

Никола Минчев: Ще се намерят 12 депутати от ИТН, които да подкрепят бюджета

В залата има 240 народни представители, всеки със своя съвест

Симеонов отрече да е имало разговор за 500К. "Никакви К-ата е нямало, никакви постове, каза, че иска да вкара държавата в правия път, че е опасност да падне правителството. Нищо, нищо, нищо повече от това", каза депутатът.

Той поясни, че премиерът му е казал, че "нещата не могат да продължават така". "Срещнахме се до БНР, не знам коя точно сграда беше. Не заведение, в някаква негова лаборатория или нещо такова", каза Симеонов.

Депутатът от ИТН обясни, че е отишъл да си поговори с премиера за ситуацията с държавата, че има опасност да се повиши руското влияние. 

Той отговори на въпрос дали преди или след срещата е казал на съпартийците си. "Споменах на мои съпартийци, след това споменах на Тошко Йорданов, на Любомир Каримански и на Ива Митева. Когато Кирил Петков ми се обади, отидох на срещата, за да видя какво става. Все пак стратегически да видим какво се получа там и какво иска да каже", посочи още Кирил Симеонов. Депутатът допълни , че премиерът е споменал, че е говорил и с други негови колеги.

Симеонов заяви, че остава лоялен към ИТН, като подчерта, че няма да бойкотират важни решения.

Припомняме, на 8 юни 2022 г. лидерът на партия "Има тъкъв народ" (ИТН) Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от управлението на страната. На следващия ден председателят на 47-ия парламент Никола Минчев заяви, че ще се намерят 12 депутати от ИТН, които да подкрепят бюджета. Тогава Любомир Каримански заяви, че от ПП не могат да откраднат депутати от ИТН.

На 10 юни депутатът от ИТН Кирил Симеонов заяви, че е офериран от премиера да подкрепи управлението.