Очаквам служебният кабинет да организира изборите по най-подходящия начин. Това заяви в кулоарите на парламента Тома Биков. Той очаква още от правителството на Гълъб Донев да не участва в предизборната кампания, да работи за България след 2 месеца да има редовно правителство и да се тръгне в посока стабилизация на страната. Оценката му е, че в някои сфери министрите се справят добре, а в други сравнително лошо. За смяната на Велислав Минеков депутатът изрази задоволство, че оценката на президента за министъра на културата съвпадала с тази на ГЕРБ.

БСП не очаква нищо ново от служебния кабинет. В социалната политика то не се е справило, каза депутатът от БСП и бивш социален министър Георги Гьоков. Той нямал сърце да даде висока оценка на управлението.

Социалистът очаква добро представяне за червените на изборите. В този парламент БСП била най-диалогичната партия. Сега очаква по-висок резултат на вота през април.

В кулоарите на НС депутатът от "Български възход" Виолета Комитова също коментира новия служебен кабинет. Това правителство ще продължи това, което видяхме досега, смята народният представител. Министрите, по думите й, работят в много напрегната обстановка. Не им е лесно, смята още тя. Има още много неща, които да свършат, подчерта Комитова.

Депутатът вярва, че БВ ще влязат и в следващия парламент. Надява се да я поканят и в листата за следващите избори. Тя иска формацията на Стефан Янев да продължи стила си на работа, а именно да се води диалог.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.6%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%