Парламентът не излезе с решение срещу нарастващите фашистки прояви у нас. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува партиите за двойните стандарти. Това стана по време на обсъждането на решението, предложено от партията, за становище от Народното събрание за нарастващите неофашистки прояви у нас.

Ако такъв род въпроси не следва да бъдат решени с решения на Народното събрание, трябва да бъдат решени със закони, отсече Карадайъ.

Европейският парламент иска забрана за неофашистки и неонацистки групи в ЕС

Европейският парламент иска забрана за неофашистки и неонацистки групи в ЕС

Предлагат създаването на звена за борба с омразата в полицията

Проектът на решение относно неофашистките прояви в България е тест за демократичността на всеки един народен представител в парламента, според съпартиеца му Джейхан Ибрямов.Той припомни вчерашното изявление на френския държавния глава Еманюел Макрон, че обединена Европа трябва да бъде освободена от фашизма. Основна европейска ценност е човекът, а не държавата и управляващите, каза още Ибрямов.

Джема Грозданова от ГЕРБ не е съгласна с критиките на ДПС. Няма как да се приеме твърдението, че фашизмът, расизмът и ксенофобията са нормално явления в България, заяви шефката на външната парламентарна комисия. Тя припомни, че България е една от малкото страни, които имат сформирана комисия за защита от дискриминацията.

Единодушно отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс

Единодушно отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс

Нямало нарушение на Конституцията при приемането на промените в ИК