Народното събрание ще заседава извънредно на 2 юни от 15.00 часа. В дневния ред е проект, с който ПП-ДБ се надяват да се вземе решение за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване", както и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев на основание чл.111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрани във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г. също е в програмата на заседанието.

Разпореждането за извънредно заседание е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията и чл. 41, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. То е подписано от Росица Кирова, зам.-председател на Народното събрание.

Допълнително, вчера депутатите към "БСП за България" поискаха внасянето на два проекта за разглеждане, свързани с подкрепата на България за Украйна. Партията настоява да не бъдат изпращани военни сили към Киев, а предоставените български оръжия да не бъдат използвани за атаки на руска територия. Засега проектите не са включени в дневния ред, съобщи днес лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя изразява своето възмущение, като според нея това са едни от най-важните въпроси към момента.

Димитър Главчев в ситуация на "Искрено и лично"

Димитър Главчев в ситуация на "Искрено и лично"

Той увери, че цената на тока ще е под инфлацията