Председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ИТН Любомир Каримански предложи на депутатите бюджетната комисия да проведе извънредно заседание днес и след вземане на окончателно решение да информира НС.

Именно на това извънредно заседание на комисията по бюджет и финанси ще да бъдат информирани депутатите по член 1, параграф 1 от актуализацията на бюджета на ДОО. Само преди два часа Народното събрание се зае да оправя кашата, която забърка вчера с пенсиите и добавките и въпреки гласуваното удължаване на работното време, се отказа и прекрати заседанието си.

Казаното от Каримански предизвика реакциите на останалите политически партии. След като приемем ДОО и НЗОК, да видим какво искат протестиращите в рамките на тази седмица, защото другата няма да има парламент. Ако целта на някои парламентарни групи е да няма актуализация, да излязат и да го кажат, настоя Георги Свиленски.

Извадете тази тел от контакта, защото минирате работата на следващото редовно правителство, настоя Тома Биков. В момента правим първа крачка към финансова криза на държавата, а виновни за това са президентът Румен Радев и вие, ядоса се Биков.

Скандал в НС за бюджета и каручката на пенсиите

Скандал в НС за бюджета и каручката на пенсиите

Тома Биков: Няма как да подкрепим, след като ни наричате мафиотска структура

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов се заяде с ГЕРБ и заяви, че са били некадърни, когато са управлявали, но са некадърни и когато не управляват.

Ние сме в опозиция и вие сте отговорни за кашата, която забъркахте, обърна се Биков към ИТН.

Тази шизофрения ще продължава, защото всички, които излизат на парламентарната трибуна, мислят само за изборите на президента Румен Радев. Вземете се в ръце, разпуснете го това нещо, защото ще влезем в още по-големи и шизофренични ситуации, от които няма излизане и в следващия парламент, настоя Маноил Манев.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че най-доброто решение е да се свика извънредно заседание на бюджетна комисия по реда на правилника на Народното събрание. Той настоя за прекратяване на пленарното заседание, свикване на извънредна бюджетна комисия, взимане на решения и после - каквото реши залата.

Минималната пенсия става 370 лв.

Минималната пенсия става 370 лв.

Увеличението влиза в сила от 1 октомври

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков също настоя да се прекрати пленарното заседание и да бъде свикано извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси. Да не си играем с хората, господин Каримански. За Ваше добро го казвам, подчерта Чолаков, който и обясни, че гласуваното вчера за повишаване на пенсиите и добавка от 120 лева е по челата на всички вестници и медии и хората очакват да получат тези пари.

В крайна сметка предложението на Йордан Цонев за прекратяване на пленарното заседание бе уважено от народните представители със 129 гласа "за" 86 "против" и 6 "въздържал се".