Депутатите са захванаха да променят Изборния кодекс. Тази сутрин народните представители ще гласуват на първо четене предложените от правната комисия промени.

Депутатите ще обсъдят 14 проекта, внесени от всички парламентарни групи.

ГЕРБ предложиха скъсяване на предизборната кампания от 30 на 21 дни, затворниците с по-леки присъди да имат право да гласуват, както и въвеждането на избирателен район "Чужбина".

Сред предложенията са и въвеждане на електронно дистанционно гласуване по интернет, което се подкрепа от Реформаторите и ГЕРБ.

Патриотичният фронт предлага гласуването да стане задължително. За негласувалите има глоби  спиране на социалните помощи за 3 месеца или глоба от 50 лв. "Атака" също предлага задължително гласуване.

От БДЦ и АБВ предлагат промени, свързани със смяна на състава на ЦИК, при промяна на представителството на партиите в българския и европейския парламент.

Мартин Димитров и Петър Славов ще се борят срещу феномена 15/15 и предложиха в закона да се разпише, че не се изписва в бюлетината номерацията  в подредбата на партията. Двамата искат и машинно гласуване в поне 6000 секции.

Разрешаване на агитацията на майчин език с превод поискаха ДПС и независимият депутат Георги Кадиев.