Почивката по местните избори е в разрез с правилника на Народното събрание. Това обяви от трибуната на парламента Тошко Йорданов по време на спортовете кога да работят депутатите следващата седмица.

Деница Сачева заяви, че се предлага следващата седмица да се работи в НС само четвъртък и петък и да се почива до 8 ноември. Причината била да не се пречи на предизборната кампания. А Тома Биков изтъкна друг аргумент, че хората щели да си починат от депутатите, които пък щели да си помислят какво да правят, така че да са полезни.

Факт е, че работата, която върши това НС е лоша, съгласи се с него Тошко Йорданов. Вие творите брак, отвратителен брак, който ще се стовари върху главите на хората, а след това те ще ви стоварят последствията, закани се депутатът.

Депутатите след ударна работа ще излязат за месец в предизборна ваканция

Депутатите след ударна работа ще излязат за месец в предизборна ваканция

В периода на предизборната кампанията обаче ще заседават комисиите

Костадин Ангелов от ГЕРБ призова за по-стегнат дебат. Борислав Гуцанов от БСП не разбра защо парламентът работил две седмици от понеделник до петък. Вие сте вредни и опасни за страната, заяви той и обвини мнозинството, че са недоразумение. Много ви в готино да се упражнявате в популизъм, включи се Мануил Манев от ГЕРБ. Христо Проданов пък поиска още отсега справка след изборите колко комисии са заседавали. Голяма част от българите съжалявали, че го има това правителство, според Цончо Ганев.

"Възраждане" са против ваканцията, но смятат, че е добре, че парламентът няма да работи. А Тошко Йорданов от ИТН обясни, че няколко дни депутатите работили няколко души от ГЕРБ и ДПС да станат по-богати. Кой върна Пеевски на власт, колеги от ПП/ДБ, попита той и ги нарече боклуци, с което си спечели наказание Забележка.

122 бяха "за" новата ваканция (ГЕРБ,ПП/ДБ,ДПС), а 52 - "против" (Възраждане, БСП, ИТН).

Депутатите ще излязат във ваканция преди местния вот в края на октомври

Депутатите ще излязат във ваканция преди местния вот в края на октомври

Народните представители вероятно ще си "изработят норматива", заседавайки извънредно преди почивката